Rukometaš Ivan Čupić ostao bez pola prsta na lijevoj ruci

Najobičnija večernja šetnja Hrvatske rukometne reprezentacije pretvorila se u bizarnu nesreću. Metkovac Ivan Čupić se na povratku u hotel spotaknuo, pad je pokušao ublažiti tako što se pridržao za metalnu ogradu (navodno žičanu), ali mu je za ogradu zapeo vjenčani prsten koji mu je u padu otrgnuo dio prsta!

Liječnik reprezentacije mr. sc. Mladen Miškulin obavio je hitnu operaciju kojom je Čupiću odstranio drugi članak prsta koji se nažalost nije mogao sanirati. – Riječ je o četvrtom prstu lijeve ruke. Dio prsta, prvi članak otrgnuo je prsten, a drugi je bio toliko oštećen da ga nisam mogao sanirati, već sam ga morao odrezati. Odstranio sam, amputirao nešto manje od polovice prsta zbog oštećenja. Ivan je izgubljen za Peking, ali šanse da se vrati rukometu su 100-postotne jer iako je lijevak riječ je o prstu koji ima najmanju pokretljivost prilikom igranja rukometa – kazao nam je glavni liječnik HRS-a Miškulin.

Uz Ivana u Crikvenici su i njegova braća Tomislav, koji igra u Crikvenici, i trener rukometaša Senja, Nikola kojeg smo dobili na telefon. – Pričali smo, ali ga nisam pitao kako se točno to dogodilo jer je prebizarno, presmiješno i ne želim pričati o tome. Ostao je zbog gluposti bez manje od polovice prsta, ali najvažnije je da mu karijera nije u pitanju. Vrh prsta je bitan zbog hvata lopte, ali na sreću taj prst je najmanje pokretljiv u rukometu. Pitanje je vremena kad će se on naviknuti na taj nedostatak, hendikep. Valjda postoji i neka protetika.

Već ga suigrači zezaju da ima četiri godine spremiti se za OI u Londonu kad će već ove propustiti, ali što je tu je. On je tu s nama, nema razloga da ostane u bolnici kad nema komplikacija. Idemo doma, pa će u ponedjeljak u Zagreb s reprezentacijom – kazao nam je Nikola Čupić.

Naš 22-godišnji rukometaš procvao je prošle sezone, debitirao je u reprezenataciji i izborio se za status jednog od najboljih strijelaca španjolske ASOBAL lige. U travnju je potpisao trogodišnji ugovor s Gorenjem koji je platio odštetu od 60.000 eura, jer je Čupića s Octavio Pilotes Posadom iz Viga, u kojoj je proveo samo sezonu, vezao ugovor, piše Slobodna Dalmacija.

 

Komentirati mogu samo registrirani korisnici!Registracija