Otkrivamo vam bendove programa Gitarijada Pula 2013.

Danas, 24. travnja, u pulskom Rock Caffeu predstavljeni su bendovi koji će sudjelovati na festivalu demo bendova “Gitarijada Pula 2013.“.

Mirko Mocko i Tasha nazočnim su novinarama obrazložili kako su na ovogodišnji natječaj pristigle prijave ne samo demo bendova već i akustičnih solo gitarista. Budući da je natječaj namijenjen isključivo autorskim bendovima, u obzir su se uzele prijave 21 benda, od čega je odabrano 10 finalista.

“I ove godine, moram naglasiti, ima ljudi koji nisu ostavili kontakte. Putem svih mogućih medija naglasili smo da nam zainteresirani ostave i CD i kontakte, no bilo je onih koji su nam poslali samo materijal bez ikakvog kontakta i biografije.” naznačila je Tasha o prijavama na festival.

Među finalistima ovogodišnje Gitarijade našla su se sljedeća imena: Limunova pita, Metaxa, Anger, Soundcheek, Light Lighters, Hombe, Moć rasute pažnje, Vervet, Another Decade, Varim ko’ stoka.

Prema sadržaju, kako nam govori Tasha, ima svega – od metala, rap-a pa do bluesa i klasičnog rocka. Od 2. do 3. svibnja, svaki dan predstaviti će se po pet bendova. Svaki bend imati će pravo na pola sata izvedbe prilikom koje će se za ocjenjivanje u obzir uzeti sve, od njihovog samog dolaska na binu, namještanja pa sve do nastupa te pozdrava publici.

Žiri do zadnjeg trenutka ostaje tajanstven. Dobili smo samo naznaku kako se radi o stručnjacima, odnosno glazbenicima iz rock miljea. Oni će odabrati dva najbolja benda, te će se u krajnjem rezultatu očitovati samo prva dva mjesta.

Pobjednik kao nagradu dobiva mogućnost sudjelovanja na ovogodišnjem festivalu Zabok, te će dobiti i medijsku promociju kroz razne medijske kanale, gostovanja u emisijama vezanim za rock zvijezde na Radio Puli, te naravno statuu Gitarijada Pula. Bend na drugom mjestu dobiti će poklon bon u vrijednosti od 1000 kuna u Feedbacku u Puli.

Osim fnalista, nastupati će pobjednici prošlogodišnje Gitarijade grupa Udav te pobjednici ovogodišnjeg 3. Festivala labinskih bandova Holivud Ribe.

“Sve je to u sklopu Dana Grada Pule. Poslije toga imamo još dvije večeri. Ugostiti ćemo bendove Postolar Triper te Night Express koji slave deset godina rada.”  dodao je Mirko Mocko.

Veliko finale festivala “Gitarijada Pula 2013.” održati će se 2. i 3. svibnja na pulskom trgu Portarata. Postolar Triper nastupiti će 4. svibnja, dok Night Express band 5. svibnja, a Rock Caffe vas poziva na after party koji će se održati svaku večer tijekom cjelokupnog programa Gitarijade.

 

(Barkun / S.A.)

Komentirati mogu samo registrirani korisnici!Registracija