Predstavljamo Vis – prekrasan hrvatski otok koji glumi u Mammi Mia 2

Evo nas opet. Desetljeće nakon objavljivanja izvornog filma, nastavak Mamme Mia! je postavljen da stigne u Velikoj Britaniji sljedeći tjedan – nadamo se Pierce Brosnan je imao neke pjevanje pouke.

Kao i stvaranje nečega što graniči s histerijom, prva rupa saharinskih glazbenika pružila je pravodobno poticaj grčkoj otoku Skopelos, gdje je snimljen film, a obožavatelji se spuštaju na njegove obale baš kao što je nacija počela spremati.

Obilježje onoga što će možda doći za hrvatski otok Vis, gdje je snimljen praćenje (porast posjetitelja, tj. Ne ekonomski neuspjeh).

Vis stavlja nešto u akciju u filmu, masquerading kao što to čini kao fiktivni grčki otok Kalokairi. U stvarnom životu, međutim, otok ima svoj osobni karakter, premda onaj koji više odgovara špijunskom romanu nego glazbenom.

Doista, otok su bili korišteni od strane jugoslavenskih revolucionara tijekom Drugog svjetskog rata kako bi se zapisali protiv Osovinskih osvajača. U pravi revolucionarni duh planovi su izvučeni u špilji poznatoj danas kao “Titova spilja” – ili Titovoj špilji koja je otvorena za turiste.

“Ovo je mjesto gdje se tijekom rata vođa partizanskih snaga jugoslavenskih snaga povukao za osmišljavanje operacija”, izjavio je Adrian Bridge, koji je o otoku napisao o 2014. “Špilja je bila rijetkost (vjerojatno je bolje opremljena u Titovom vremenu), ali za vojno središte, ljepotu zaklonjenog brda nije se mogla kriviti. ”

Nakon rata, Vis je postao važna jugoslavenska pomorska baza i bio je izvan granica turista do 1989. godine. Mali otok je ostao pod radarom od tada i prema najnovijem popisu stanovništva ima samo 3.617 stanovnika. Vrlo kako će reagirati na tisuće Mamme Mia! navijači pjevaju i plešu na svojim plažama i dalje je vidljivo.

Vis ima malen trag – obuhvaća samo 35 četvornih kilometara – i veliki dio otoka pojavljuje se u novom zalasku. Međutim, većina akcija se odvija u selu Komiži, koja se nalazi između prozirnih voda Jadrana i okomitih bokova planina Hum.

Ako uspavana Komiza preuzme ulogu, Stiniva je neosporna zvijezda. Potkoljen s hrapavim stijenama, ova bijela šljunčana uvala nije ni stranac u središtu pozornosti koji je proglašen najboljom plažom u Europi 2016. godine.

Vis je također poznat po svojim vinogradima, koji proizvode crveno i bijelo vino. Naš pisar, Adrian Bridge, nije bio osobito impresioniran; “Gruba i spremna” bila je njegova presuda lokalnog plonk, iako je i dalje činio da ga pio u razumnim količinama.

Možda glavni kamen spoticanja za Mammu Miju! obožavatelji će biti nedostatak smještaja na Visu, zbog čega je većina cast odlučila uložiti u privatne vile ili jahte.

Jedini hotel otoka je Hotel San Giorgio (od 88 funti po noćenju) koji se nalazi u uskoj, kamenoj uličici u gradu Visu.

“Ambijent je nizak i opuštajući, diskretno sofisticiran, ali nepretenciozan”, izjavio je naš stručnjak za odredište Jane Foster u svom pregledu. “Ova stoljetna kamena kuća pomno je obnovljena, a dizajn interijera je moderan.”

Dok je snimao na otoku, Amanda Seyfried navodno se spustila u šestom sobu, 16. stoljeća, Palazzo Kut u gradu Visu (od 700 funti po noći). U međuvremenu, Colin Firth, vjeruje se da je u petero spavaćoj sobi Villa Serena (od 382 eura po noći), također u gradu Visu. Oba su dostupna za iznajmljivanje kroz Vis Villas, koja ima izbor nekretnina u svojim knjigama.

Bilo je na vožnji skutom na Visu gdje je Adrianov most srušio za zaslijepljeni karakter otoka i neotkriveni šarm, iako koliko dugo to traje poslije Mamma Mia 2! ostaje da se vidi. Idite odmah, prije nego Pierce Brosnan počne pjevati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *